top of page

Je Relatie is over?! En nu...met deze tips komt het helemaal goed!

Bijgewerkt op: 29 mei 2023


Iedereen herinnert zich nog die eerste liefde die uitging! We waren kapot van verdriet, diep in de put en voelden ons in een zwart gat vallen! Op dat moment dachten we dat ons leven voorbij was. Maar we hebben het overleefd en kunnen er nu zelfs soms lachend aan terugdenken.


Gelukkig worden we ouder en leren we steeds beter relativeren!


Toch is het niet voor iedereen even gemakkelijk en soms maken we gekke sprongen om onze ex terug te winnen, onze frustratie te uiten of wraak te nemen.

Het is overbodig om uit te leggen dat dit helemaal geen zin heeft. Daarom geef ik je een paar tips om kalm te blijven tijdens en na een break-up:

▪️Het is volkomen normaal om verdrietig te zijn. Je mag gerust een traan wegpinken of flink huilen. Het is een moeilijke periode en het is oké om verdrietig te zijn. Krop je emoties niet op.

▪️Geef elkaar ruimte. Stuur niet constant berichtjes of bel obsessief naar je ex... dat zal die persoon alleen maar verder wegduwen.

▪️Maak het niet ingewikkelder dan het is. Het is uit, punt. Laat de seks na de break-up achterwege. Het is al moeilijk genoeg en seks zal het niet makkelijker maken!

▪️Blijf beleefd en ga niet op oorlogspad. Stuur geen boze berichtjes, roddel niet over je ex en voorkom scheldpartijen. Dit kost onnodig negatieve energie. Gebruik die energie liever om verder te gaan en te genieten van leuke dingen!

▪️Neem geen wraak. Het is niet nodig om wraak te nemen op iemand. Wraak is misschien zoet, maar je zult er altijd spijt van krijgen. Jouw geluk hangt niet af van wraak nemen.

▪️Zoek niet naar afsluiting. Sommige dingen worden nooit afgesloten. Verspil geen energie aan het zoeken naar antwoorden. Probeer te accepteren dat het voorbij is en richt je op jezelf.

▪️Stop! Doe geen extreme dingen, zoals een compleet nieuw kapsel, een grote tatoeage of impulsieve aankopen... wacht tot je weer beter in je vel zit. Als je het dan nog steeds wilt, geen probleem, doe het dan alsnog.


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page