top of page

Dames opgelet! 12 tips voor de eerste date:

Altijd spannend zo een eerste date! Hoe zou mijn date zijn, wat trek ik aan, waar ga ik het over hebben, waar moet ik op letten, wat gaan we doen? Deze vragen spoken allemaal door ons hoofd.


In deze blog geef ik je een paar tips om je eerste date te laten slagen.

1) Zorg dat je date niet te lang duurt, vooral een eerste date is even af tasten en soms een beetje ongemakkelijk, wanneer je uitgebreid gaat dineren ben je verplicht om een lange zit uit te zitten ( terwijl je het eigenlijk al bij het voorgerecht voor gezien wilde houden). Ook de bioscoop is geen goede optie, dit is ook een lange zit, waarbij je aan het einde nog niks van elkaar weet. Ga gezellig voor een kopje koffie of een drankje, zo houd je het kort en luchtig, klikt het, dan kun je een vervolg plannen, klikt het niet kun je na het drankje er vandoor ;).

2) Maak een goede eerste indruk, de eerste indruk laat je achter in de eerste 3 seconden, zorg ervoor dat je mooi en verzorgd uitziet, je houding goed is en je begroeting open en oprecht is .

Onderzoek heeft uitgewezen dat de eerste indruk invloed heeft op :

- Hoe aardig wij deze persoon vinden.

- Hoe aantrekkelijk wij deze persoon vinden.

- Hoe betrouwbaar diegene is.

Heb je moeite met jouw persoonlijke presentatie, dan ben ik er als imago & stijlcoach om jouw te helpen om een verpletterende eerste indruk achter te laten!

Neem je mooiste glimlach mee en betover hem met je ogen door hem geregeld even in de ogen te kijken.

4) Kom op tijd! Ook niet onder het mom van fashionable late! Te laat komen hoort gewoon niet.

5) Hou het gesprek luchtig en open, begin niet als een malle zoveel vragen te stellen dat het meer op een interview begint te lijken. Nog een dooddoener: Beginnen over exen of andere persoonlijke verhalen. ( VEEL TE VROEG). Zorg er ook voor dat je laat zien dat je een vrouw bent met een eigen mening, voorkom ....misschien, een beetje , ik denk het en ik weet het niet. Je wilt zelfverzekerd overkomen en met dit in je achterhoofd gaat dit helemaal goed komen.

6) Let op je intonatie, zorg voor wat variatie in je stem. ( we willen niet dat je date in slaap valt)

7) Toon interesse in je date. Voorwerk is nooit verkeerd, kijk al eens op instagram of facebook, zodat je al een beetje over hem weet.( Loop niet te hard van stapel want dan lijk je net een stalker.) Vraag hem na zijn werk of hobby's. Wanneer je date ook geïnteresseerd in jou is, toont hij ook interesse in jou, doet hij dit niet, dan hebben we te maken met een kleine egoïst en dat is geen relatiemateriaal ;). Zorg dat de weegschaal in balans is.

8) Laat zien dat je interessant leven hebt, ben niet te bescheiden, vertel over je carrière en je leuke sociale leven. Dit maakt je voor hem extra interessant.

9) Blijf van je make-up tijdens je date! Je ziet er mooi uit, een keertje een extra laagje lipstick tijdens je date is ok, maar ga niet tig keer uitgebreid naar het toilet om na 15 minuten weer compleet geplamuurd terug te komen. Je date verliest dan echt zijn geduld en interesse. Met een beetje geluk zal hij je in de toekomst ook zien zonder make-up.

10) De rekening, altijd een lastig moment, maar ook een goed peilmoment om te kijken hoe hij geïnteresseerd is. Protesteer een beetje als je date aanbiedt om te betalen,maar laat hem zijn gang gaan.Het is goed dat je weet dat een man in je wil investeren, of dit nu met tijd, geld of energie is maakt niet uit.

Hou er rekening mee dat het niet vanzelfsprekend is dat je date betaald, en het is natuurlijk netjes als jij bij een tweede date betaald. (of het aanbiedt) Mannen knappen enorm af op vrouwen die het vanzelfsprekend vinden dat ze alles betalen.

11) Ik blijf het zeggen, wil je dat iemand het serieus meent of je serieus neemt ( deze laatste kun je dubbel opvatten) ? Ga niet meteen met iemand naar "huis", wanneer je te "makkelijk" voor ze bent, verliezen ze hun interesse en respect, dan zit er hoogstwaarschijnlijk geen vervolgafspraak in.

12) Wacht even na je date dat hij contact met je opneemt. Laat hem even jagen, het gevoel krijgen dat hij er iets voor moet doen. Geef hem het gevoel dat hij je moet veroveren. Mocht je binnen 2 tot 4 dagen niks horen en vindt je hem echt heel leuk, neem dan het heft in eigen handen of niet ;).

Succes Dames!

Wil je graag persoonlijk date advies? Neem dan gerust contact met mij op.

#liefde #matchmaker #relatiebemiddeling #datetips #dateadvies #datingcoach #eerstedate #singlecoach #lindsygabriel #Limburg

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page