top of page

Dames opgelet! 12 tips voor de eerste date:

Bijgewerkt op: 23 mei 2023


Ontdek hoe je je eerste date onvergetelijk maakt!

Een eerste date brengt altijd een mix van opwinding en zenuwen met zich mee. We vragen ons af hoe onze date zal zijn, wat we moeten aantrekken, waar we over moeten praten en waar we op moeten letten. Deze gedachten tollen door ons hoofd.

In deze blog deel ik enkele overtuigende tips om ervoor te zorgen dat je eerste date een succes wordt.

  1. Maak de date niet te lang. Een eerste date is een moment van aftasten en kan soms een beetje ongemakkelijk zijn. Als je een uitgebreid diner hebt gepland, zit je vast aan een langdurige activiteit, zelfs als je er eigenlijk na het voorgerecht al genoeg van hebt. Ook een bioscoopbezoek is geen goede optie, omdat je aan het einde nog steeds weinig van elkaar weet. Kies in plaats daarvan voor een gezellig kopje koffie of een drankje. Op die manier houd je het kort en luchtig. Als er een klik is, kun je een vervolgafspraak plannen. Zo niet, dan kun je na het drankje makkelijk je eigen weg gaan.

  2. Maak een sterke eerste indruk. De eerste indruk wordt gevormd in de eerste 3 seconden, dus zorg ervoor dat je er mooi en verzorgd uitziet, een goede houding hebt en een open en oprechte begroeting geeft.

Onderzoek heeft aangetoond dat de eerste indruk invloed heeft op:

  • Hoe aardig we iemand vinden.

  • Hoe aantrekkelijk we iemand vinden.

  • Hoe betrouwbaar die persoon is.

Als je moeite hebt met je persoonlijke presentatie, sta ik als imago- en stijlcoach voor je klaar om je te helpen een verpletterende eerste indruk achter te laten!

Breng je glimlach mee en betover hem met je ogen door regelmatig oogcontact te maken.

3. Wees jezelf!

4. Wees op tijd! Kom niet te laat onder het mom van modieus te laat komen. Te laat komen is gewoon niet acceptabel.

5. Houd het gesprek luchtig en open. Stel niet meteen een overvloed aan vragen waardoor het meer op een interview lijkt. Begin ook niet over exen of andere persoonlijke verhalen (veel te vroeg). Laat zien dat je een vrouw bent met een eigen mening. Vermijd woorden als "misschien", "een beetje", "ik denk het" en "ik weet het niet". Je wilt zelfverzekerd overkomen en met deze instelling komt dat helemaal goed.

6. Let op je intonatie en zorg voor variatie in je stem. Je wilt niet dat je date in slaap valt.

7. Laat zien dat je oprecht interesse hebt in je date. Een beetje voorbereidend werk kan nooit kwaad. Neem alvast een kijkje op Instagram of Facebook, zodat je wat meer over hem te weten komt (maar wees voorzichtig, ga niet te ver en kom over als een stalker). Vraag hem naar zijn werk en hobby's. Als je date ook interesse toont in jou, dan is dat een teken dat hij echt geïnteresseerd is. Maar als hij geen interesse toont, dan hebben we te maken met een egoïstisch persoon en dat is geen materiaal voor een serieuze relatie. Zorg ervoor dat de balans in evenwicht is en beide partijen gelijkwaardige interesse tonen.

8. Laat je boeiende leven zien en wees niet te bescheiden. Vertel enthousiast over je succesvolle carrière en bruisende sociale leven. Dit maakt jou extra intrigerend voor hem.

9. Laat je make-up met rust tijdens je date! Je ziet er prachtig uit en een vleugje extra lipstick is prima, maar vermijd het om keer op keer uitgebreid naar het toilet te gaan om na 15 minuten compleet opnieuw opgemaakt terug te komen. Hierdoor verliest je date zijn geduld en interesse. Met wat geluk zal hij je in de toekomst ook zonder make-up zien, en dat is een teken van ware acceptatie.

10. Het moment van de rekening, altijd een beetje lastig, maar ook een uitstekende gelegenheid om te peilen hoe geïnteresseerd hij is. Doe een bescheiden protest wanneer je date aanbiedt om te betalen, maar laat hem uiteindelijk zijn gang gaan. Het is belangrijk om te weten dat een man in jou wil investeren, of het nu gaat om tijd, geld of energie.

Houd er echter rekening mee dat het niet vanzelfsprekend is dat je date altijd de rekening betaalt. Het is juist attent als jij bij een tweede date aanbiedt om te betalen. Mannen knappen namelijk enorm af op vrouwen die het vanzelfsprekend vinden dat zij altijd alles betalen.

Laat dit moment van de rekening dienen als een indicator van wederzijdse interesse en respect, en wees bereid om jouw deel bij te dragen in de toekomst. Dit getuigt van gelijkwaardigheid en draagt bij aan een gezonde dynamiek in jullie relatie.

11. Ik kan het niet genoeg benadrukken: als je wilt dat iemand jou serieus neemt en oprecht geïnteresseerd is (en dit kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden), duik dan niet meteen met diegene het bed in. Als je te snel toegeeft, verliezen ze hun interesse en respect. De kans op een vervolgafspraak wordt dan heel klein.

12. Geef hem de kans om moeite voor je te doen. Wacht na je date even af tot hij contact met je opneemt. Laat hem jagen, laat hem het gevoel krijgen dat hij iets moet doen om jou te veroveren. Geef hem het besef dat hij jou moet verdienen. Als je binnen 2 tot 4 dagen niets van hem hoort en je vindt hem echt heel leuk, dan kun je zelf het initiatief nemen... of juist niet ;)


Wil je graag persoonlijk advies over daten? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag!

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page